Geboorteverwerking

Een Luisterkind Geboorteverwerkingsafstemming is in de basis een gewone Luisterkindafstemming (zie Luisterkind), maar dan met extra aandacht voor de periode vanaf de conceptie tot vlak na de geboorte.

De weg naar de geboorte toe is een wonderlijke, maar ook een hele kwetsbare. Al in dit prille begin is een kindje verbonden met de energie van zijn ouders en kan het indrukken en ervaringen hieruit meekrijgen. Daarbij doet het ook al zijn eigen ervaringen op terwijl het de reis hier naar aarde en naar dit leven maakt.
Vanaf de conceptie wordt er op verschillende lagen nieuw leven gevormd en zodoende kunnen er al vanaf dit moment blijvende positieve en negatieve indrukken ontstaan en in de energie worden opgeslagen. De daadwerkelijke geboorte kan vervolgens ook een grote overgang zijn voor een kindje. Zelfs als het voor jou als moeder een soepele bevalling was, kan dit voor je kindje toch traumatisch zijn geweest. En heb jij je bevalling juist als zeer zwaar, moeizaam en spannend ervaren, kan jouw kindje hier wel een hele andere, fijnere herinnering aan hebben.
Het hangt van veel factoren af in hoeverre deze omstandigheden invloed hebben op jezelf of op je kindje, en op welke manier dit eventueel tot uiting komt.
Soms kunnen deze prille ervaringen direct na de geboorte al merkbaar zijn, maar dit kan ook pas op latere leeftijd of in de volwassenheid naar boven komen.
Bij andere kinderen laten deze indrukken geen zichtbare sporen na, maar het kan best zijn dat jij als moeder de zwangerschap wel als stressvol of de bevalling als traumatisch hebt ervaren. Dan is het voor jezelf fijn als je hierin gehoord wordt en er specifiek naar dit moment wordt gekeken om jou een stapje verder te helpen in de verwerking hiervan.

Voor wie?

 • Is jouw kindje een huilbaby of maak je je zorgen om zijn slaappatroon?
 • Heb jij een moeizame bevalling gehad en vraag je je af hoe je kindje dit heeft beleefd?
 • Voel jij je schuldig naar je kind toe, over hoe de bevalling is gegaan?
 • Wil je weten of bijzonderheden rond de conceptie (bv door middel van een vruchtbaarheidsbehandeling) of tijdens de zwangerschap (bv door stress of ziekte) invloed hebben gehad op je kind(je)?
 • Vraag jij je af of het gedrag van je kind(je) op dit moment, te maken heeft met zijn geboorte en een mogelijk moeilijke start in het leven?
 • Wil je weten hoe jouw eigen geboorte (te vroeg, met een keizersnede, met de navelstreng om je nek, middels een hele snelle of juist lang durende bevalling, enz.) nu nog doorwerkt in je leven?
 • Ben je een alleen geboren tweeling (of vraag je je af of dit zo is) en wil je weten op welke manier dit invloed heeft in je leven?

Vraag dan een Geboorteverwerkingsafstemming aan om meer duidelijkheid te krijgen over jouw beleving of de ervaring van je kind(je) vanaf de conceptie tot kort na de geboorte. Ik luister graag naar hoe jullie deze periode hebben ervaren en wat jij nodig hebt of je kind(je) nodig heeft om hier anders op terug te kijken zodat het geen belemmering meer vormt in het leven nu.

Een Geboorteverwerkingsafstemming aanvragen

 • Het tarief is € 65,- incl. BTW per afstemming.
 • Het contact omtrent een afstemming verloopt digitaal, zonder afspraken in de praktijk. Waar je woont maakt dus niet uit.
 • Je kunt een Geboorteverwerkingsafstemming aanvragen voor jezelf of voor je kind(je), via de mail of via het contactformulier.
 • Voor kinderen van 10 jaar en ouder is het belangrijk dat ze hier zelf ook toestemming voor geven.
 • Nadat ik de aanvraag heb ontvangen stuur ik per mail aanvullende informatie en wat ik van jou nodig heb om de afstemming te kunnen maken. Vervolgens kun je beslissen of dit inderdaad aansluit bij jouw verwachting.
 • Wanneer ik de benodigde gegevens retour heb gekregen en de betaling heb ontvangen, streef ik ernaar om je binnen twee weken het verslag van ons gesprek te mailen. LET OP: Vanwege de aanvragen die er nog liggen en de zomervakantie voor de deur, kun je op dit moment pas weer een afstemming aanvragen vanaf 26 augustus 2019. 

 Logo-Luisterkind-werkers

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Nienke Oudhuis | 06-53217651 | Praktijk: Westerweg 14, 1815 DE  Alkmaar | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    Facebook-logo instagram logo