Kinderwens

Wil jij graag zwanger worden? Heb je vragen over jouw of jullie kinderwens? Willen jullie een kindje adopteren of zijn jullie als homostel op zoek naar een andere manier om ouders te worden? Twijfel je erover of je wel graag (nog) een kindje zou willen krijgen? Of proberen jullie al langer om zwanger te worden en gaat dat niet zo voorspoedig?

Als je probeert om vast te houden, en los te laten tegelijk...

In een Kinderwensafstemming (via de Luisterkind Methode, zie Luisterkind) luister ik naar jou of naar jullie samen als toekomstige ouders om hier meer helderheid in krijgen. In een periode vol twijfels, onzekerheid of wanhoop, kan het heel fijn zijn om te weten wat jij hier van binnenuit over wil zeggen, wat jij zelf op dit moment nodig hebt en wat jullie zelf extra kunnen doen om je zo goed mogelijk open te stellen voor de komst van een kindje. Ook kunnen eventuele blokkades in de energie worden opgelost, zodat deze weer vrij kan stromen en er meer ruimte komt voor nieuwe inzichten en het maken van een volgende stap.
Soms is er al een kindje in de energie bij jullie voelbaar, dat in de afstemming kan aangeven wat hij of zij nodig heeft om bij jullie geboren te mogen worden.

Als zwanger worden niet vanzelfsprekend is...

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is, als zwanger worden langer duurt dan je had gehoopt. En als het uiteindelijk zelfs helemaal niet vanzelf gaat en er een ziekenhuisbehandeling voor nodig is (in ons geval een ICSI-traject).
Misschien ben jij ook wel iemand met een kinderwens die niet zo gemakkelijk in vervulling gaat, om wat voor reden dan ook. De grote spanning en onzekerheid die je elke maand of bij elke nieuwe poging voelt, het heen en weer geslingerd worden tussen hoop en wanhoop, de teleurstelling en het verdriet wanneer het deze keer (weer) niet is gelukt, de extra tijd en energie die ziekenhuisafspraken en onderzoeken kosten, het moeilijk los kunnen laten omdat elke stap in de behandeling (en dus het zwanger worden) gepland en bewust gevolgd wordt, de invloed van eventuele hormoonmedicatie op je lichaam en niet te vergeten op hoe je je voelt… Dat is zwaar. Vooral het gevoel van machteloosheid, het idee dat het je overkomt en dat je er zo weinig invloed op hebt, kan maken dat je ongewild meer in beslag wordt genomen door je kinderwens dan prettig voor je is.
Dat geldt ook voor als je op een andere manier graag ouders wilt worden, bijvoorbeeld door middel van adoptie of met behulp van een donor.
Een Kinderwensafstemming kan houvast geven en je vertrouwen versterken. Aan de hand van jouw eigen antwoorden zoals die in de afstemming naar voren komen, kun je gerichter een keuze maken of voor jezelf ergens aan werken.

Voor wie?

Je kunt een Luisterkind Kinderwensafstemming aanvragen wanneer je meer wilt weten over wat er speelt rondom je kinderwens. Dit kan aan het begin van jouw proces zijn (heb ik eigenlijk wel een kinderwens?), maar ook wanneer jullie al langer proberen om een kindje te krijgen.
Voorbeelden van vragen die je hierbij kunt stellen:

 •         Ik heb al twee kinderen, maar twijfel erover of ik graag nog een derde kindje zou willen. Hoe kom ik erachter wat voor mij een goede keuze is?
 •           Wij proberen al langere tijd om zwanger te worden, maar het is ons nog niet gelukt. Zit er misschien nog iets in de weg? Wat kunnen wij doen om de kans op een zwangerschap te vergroten?
 •       Is er in de energie al een kindje aanwezig dat graag bij ons geboren wil worden? En wat heeft dit kindje nodig om bij ons te kunnen komen?
 •       Ik heb eerder een miskraam (of abortus) gehad en daar heb ik het nog steeds moeilijk mee. Staat dit misschien in de weg om op opnieuw zwanger te kunnen worden?
 •       Ik heb op dit moment geen partner, maar zou toch graag moeder willen worden. Ik twijfel of dit op dit moment een goede stap is. Wat kan ik daar zelf van binnenuit over vertellen?
 •       Zwanger worden is bij ons tot nu toe nog niet op de natuurlijk manier gelukt. Welke weg moeten wij nu inslaan en is het de bedoeling dat wij een medisch traject gaan volgen?
 •       Wij staan op het punt om een adoptieprocedure in te gaan, wat wij heel spannend vinden. Wat hebben wij deze tijd voor ons zelf nodig? En is er al een adoptiekindje in de energie aanwezig dat graag bij ons wil komen?
 •       Wij zijn een homostel en zoeken naar een voor ons passende weg om ouders te kunnen worden. Wat kan ons helpen om hier een keuze in te maken?
 •       Ik dacht dat ik nooit kinderen wilde krijgen, maar daar ben ik nu niet meer zo zeker van. Hoe zit het eigenlijk met mijn kinderwens? Of spelen hier ook de verwachtingen vanuit de omgeving in mee?

Ik ga met groot respect en met vertrouwen om met alle informatie en datgene wat er naar voren komt en zal ik de boodschappen die jij mag ontvangen vanuit verbinding en met liefde aan je doorgeven. Vanzelfsprekend geldt dit ook bij een gewone Luisterkindafstemming (zie Luisterkind), maar ik ben me er bij een Kinderwensafstemming nog meer van bewust hoe kwetsbaar het onderwerp is, welke lange weg jullie misschien al hebben afgelegd om zwanger proberen te worden en hoe emotioneel het contact en het lezen van een afstemming kan zijn.

Een Kinderwensafstemming aanvragen

 • Het tarief is € 65,- incl. BTW per afstemming.
 • Het contact omtrent een afstemming verloopt digitaal, zonder afspraken in de praktijk. Waar je woont maakt dus niet uit.
 • Je kunt een Kinderwensafstemming aanvragen voor jezelf, of voor jou en je partner samen, via de mail of via het contactformulier.
 • Nadat ik de aanvraag heb ontvangen stuur ik per mail aanvullende informatie en wat ik van jou of van jullie nodig heb om de afstemmingen te kunnen maken. Vervolgens kun je beslissen of dit inderdaad aansluit bij jouw verwachting.
 • Wanneer ik de benodigde gegevens retour heb gekregen en de betaling heb ontvangen, streef ik ernaar om je binnen twee weken het verslag van ons gesprek te mailen. LET OP: Vanwege de aanvragen die er nog liggen en de zomervakantie voor de deur, kun je op dit moment pas weer een afstemming aanvragen vanaf 26 augustus 2019. 

Logo-Luisterkind-werkers

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Nienke Oudhuis | 06-53217651 | Praktijk: Westerweg 14, 1815 DE  Alkmaar | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    Facebook-logo instagram logo