Levensbrug

Een brug tussen twee harten. Een brug tussen jou en een dierbare die is overleden, tussen jou en het (ongeboren) kindje dat je bent verloren (ook bij een miskraam of abortus) of tussen jou en een familielid dat door ziekte of dementie niet meer aanspreekbaar is.
Als je naast een gevoel van groot verdriet en gemis bent achtergebleven met onbeantwoorde vragen, met een schuldgevoel, met het gevoel dat er iets nog niet is afgerond, of met verwarrende gevoelens van boosheid of onbegrip, dan heb je misschien wel behoefte aan een brug om de boodschap of het verhaal te kunnen horen van degene die je mist. Zodat je hier een extra stukje troost, steun of rust uit kunt halen.

Die brug, die kan ík voor jou zijn.
Met een Levensbrugafstemming (via de Luisterkind Methode, Luisterkind) maak ik voor jou contact met een overleden dierbare of met een dierbare die niet meer bij bewustzijn is. Dit kan bijvoorbeeld een familielid zijn dat door ziekte of een ongeval in het ziekenhuis of in coma ligt, een familielid met vergevorderde dementie of een dierbare die in het laatste stadium van zijn leven verkeert.
In de afstemming kan ik al jouw vragen aan je dierbare stellen en luister ik naar de antwoorden en datgene wat hij of zij graag wil vertellen. Dit 'gesprek' van ons samen schrijf ik op en dat ontvang jij vervolgens via de mail, zodat je het rustig op een voor jou goed moment kunt (her)lezen.

Daar sta je, onbeweeglijk
De stilte oorverdovend
En de wereld onveranderd
Terwijl voor jou
Voor altijd
Alles anders is van binnen


Dierbaren die nog wel in leven, maar in hun laatste levensfase zitten of op een andere manier niet meer aanspreekbaar zijn, kunnen via een afstemming bijvoorbeeld laten weten hoe zij hun eigen proces ervaren, wat ze nog nodig hebben, wat hun (laatste) wensen zijn en op welke manier ze graag afscheid zouden willen nemen. Het is voor mij een dankbare eer om het woord te mogen doen voor iemand die dat zelf niet meer kan.
Daarbij vind ik het heel bijzonder om te ervaren dat overleden dierbaren graag hun verhaal willen doen en er ook voldoening uit halen om jou troost te bieden en verder te helpen. Dat wat er naar voren komt, wordt altijd vanuit liefde en respect meegegeven.
Misschien is er nog zo veel wat je zou willen weten en wat je nog zou willen zeggen, of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe het nu met diegene gaat en welke boodschappen hij of zij nog voor jou heeft. Dit kan nog meer rust geven, zowel voor jezelf als voor degene met wie contact wordt gemaakt. De steun die je hieruit kunt halen, helpt jou weer verder in je verwerkingsproces.

Ook wanneer je je kind(je) bent verloren, wanneer je baby’tje niet levend ter wereld is gekomen of wanneer je zwangerschap door een miskraam of abortus voortijdig is geëindigd, kan het enorm troostend zijn om als ouders een boodschap van je kindje te mogen ontvangen.
Voor deze (doodgeboren) kindjes kun je ook een Levensbrugafstemming aanvragen. Ze willen namelijk heel graag vertellen hoe het met ze gaat.

Voor wie?

      Een Luisterkind Levensbrugafstemming kan worden aangevraagd voor:

 •       Mensen die overleden zijn.
 •       Mensen die zelfmoord hebben gepleegd.
 •       Mensen die door ziekte of een vorm van dementie niet meer aanspreekbaar zijn.
 •       Mensen die coma liggen, in hun laatste levensfase verkeren of op een andere manier niet meer bij bewustzijn zijn.
 •       Overleden kindjes (tijdens de zwangerschap, tijdens de geboorte of daarna).
 •       Kindjes die niet (levend) geboren zijn door een miskraam, abortus, een afgebroken zwangerschap.          

Het maakt voor de afstemming niet uit hoe lang het geleden is dat een dierbare is overleden.
Daarnaast ga ik vanzelfsprekend met groot respect en vertrouwen om met alle informatie en datgene wat er naar voren komt. De boodschappen die jij mag ontvangen zal ik vanuit verbinding en met liefde aan je doorgeven. Uiteraard geldt dit ook bij een gewone Luisterkindafstemming (zie Luisterkind), maar ik ben me er bij een Levensbrugafstemming nog meer van bewust hoe beladen en emotioneel het contact en het lezen van een afstemming voor jou kan zijn en hoe kwetsbaar jij je opstelt als aanvrager.

Een Levensbrugafstemming aanvragen

 • Het tarief is € 65,- incl. BTW per afstemming.
 • Gun jij het iemand anders om een Levensbrugafstemming aan te kunnen vragen? Voor € 65,- bestel je een tegoedbon, waarmee je een afstemming cadeau kunt doen. Het contact over de aanvraag verloopt dan verder via de ontvanger.
 • Het contact omtrent een afstemming verloopt digitaal, zonder afspraken in de praktijk. Waar je woont maakt dus niet uit.
 • Je kunt een Levensbrugafstemming voor een dierbare aanvragen via de mail of via het contactformulier.
 • Nadat ik de aanvraag heb ontvangen stuur ik per mail aanvullende informatie en wat ik van jou nodig heb om de afstemming te kunnen maken. Vervolgens kun je beslissen of dit inderdaad aansluit bij jouw verwachting.
 • Wanneer ik de benodigde gegevens retour heb gekregen en de betaling heb ontvangen, streef ik ernaar om je binnen twee weken het verslag van ons gesprek te mailen. LET OP: Vanwege de aanvragen die er nog liggen en de zomervakantie voor de deur, kun je op dit moment pas weer een afstemming aanvragen vanaf 26 augustus 2019. 

Logo-Luisterkind-werkers

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Nienke Oudhuis | 06-53217651 | Praktijk: Westerweg 14, 1815 DE  Alkmaar | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    Facebook-logo instagram logo